fbpx
Bonusan

Bonusan Acetyl-L-Carnitine 500 mg 60 capsules

 39,99

Acetyl-L-carnitine is verwant aan het aminozuur L-carnitine en heeft een aantal unieke eigenschappen. Het is vooral geschikt voor ouderen, omdat de lichaamseigen aanmaak van dit aminozuur daalt naarmate we ouder worden.

Inhoud: 60

capsules

Beschrijving

Bonusan Acetyl-L-carnitine is een aminozuur dat ons lichaam na inname snel en gemakkelijk opneemt via de dunne darm. We zetten dit aminozuur deels om in L-carnitine, maar deels blijft acetyl-L-carnitine intact. Het acetyl-L-carnitine dat intact blijft, kan de bloed-hersenbarrière passeren. Hierdoor komt acetyl-L-carnitine zowel in het lichaam als in de hersenen voor.

Wat is L-carnitine? Het lichaam is in staat om zelf acetyl-L-carnitine aan te maken. Dat doen we onder andere in onze hersenen. Carnitine wordt in het lichaam aangemaakt uit de aminozuren lysine en methionine. Het is dus essentieel dat je voldoende van deze aminozuren binnenkrijgt om daaruit zelf voldoende carnitine aan te kunnen maken.

Lukt dat niet, bijvoorbeeld omdat je vegetariër of veganist bent? Of wordt je ouder waardoor de lichaamseigen aanmaak daalt? Dan kan een voedingssupplement uitkomst bieden.

Karla Dijkstra Voedingscoach

Afspraak Maken