fbpx
Bonusan

Bonusan Avena sativa complex 30 ml tinctuur

 13,99

Bonusan Avena sativa complex is een harmonieuze kruidenformule die helpt om lekker te slapen*. Het makkelijk in te nemen Avena sativa complex bevat een combinatie van haver (Avena sativa) en hop (Humulus lupulus).

*Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating

ml tinctuur

Beschrijving

Waarom Avena sativa complex?
De Nederlandse vertaling van Avena sativa is ‘eetbaar haver’ en het staat dan ook voornamelijk bekend als voedingsgewas. De therapeutische toepassing van haver is vaak minder bekend. Wist u bijvoorbeeld dat het ondersteunt bij het behoud van een natuurlijke nachtrust*?

Haver is een eenjarige plant die behoort tot de grassenfamilie (Gramineae). Tijdens de bloeiperiode zijn de halmen van de haver rijk aan interessante stoffen waaronder polyfenolen. Voor de productie van het Bonusan Avena sativa complex worden de haverhalmen dan ook tijdens de bloei geoogst. Het Avena sativa complex wordt ingezet om de nachtrust te ondersteunen*.

Humulus lupulus, beter bekend als hop, is een aangename aanvulling op het complex. Het kruid dat afkomstig is uit de hennepfamilie (Cannabaceae) ondersteunt het behoud van een natuurlijke nachtrust*. De tinctuur wordt bereid met uitsluitend de hopbellen (vruchtkegels) van de vrouwelijke hopplant. De inhoudsstoffen zijn onder andere valeriaanzuur en lupuline.

Onderzoek laat zien dat het effect van hop onder meer wordt veroorzaakt doordat plantenstoffen de GABA-receptor activeren. Dit zou kunnen verklaren waarom hop een gunstige invloed heeft op de slaapfunctie*.

Kortom, Bonusan Avena sativa complex is een natuurlijke oplossing als u na een hectische periode wel wat hulp kunt gebruiken. Het Bonusan Avena sativa complex met de kruiden Avena sativa en Humulus lupulus ondersteunt de nachtrust*.

Hoge kwaliteit dankzij hoogwaardige ingrediënten
Bij het vervaardigen van onze kruidenformules gebruiken we uitsluitend de beste plantmaterialen, de juiste plantdelen en houden we rekening met de juiste oogsttijden. Daarom gebruiken we voor deze tinctuur uitsluitend de hopbellen van de vrouwelijke hopplant, de rijkste bron van valeriaanzuur en lupuline. U krijgt dus altijd het beste dat de natuur te bieden heeft.

*Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating 

Karla Dijkstra Voedingscoach

Afspraak Maken