fbpx
Bonusan

Bonusan Berberis vulgaris 30 ml tinctuur

 13,99

Berberis vulgaris, ofwel zuurbes, wordt al eeuwenlang gebruikt binnen de ayurveda. De zuurbes bevat de alkaloïden berberine en oxyacanthine, stoffen die sterk in de wetenschappelijke belangstelling staan. Bij het vervaardigen van onze Berberis vulgaris tinctuur gebruiken we uitsluitend de beste plantmaterialen. Daardoor is het een krachtige formule die in bepaalde situaties extra kan ondersteunen.

Inhoud: 30

ml tinctuur

Beschrijving

Waarom Berberis vulgaris?
De zuurbes (Berberis vulgaris) is een plant uit de berberisfamilie (Berberidaceae) die van nature in Eurazië voorkomt. De volksnaam ‘zuurbes’ heeft het te danken aan de scherpzure smaak van de bessen. Van oudsher worden deze bessen in Europa gebruikt bij de vervaardiging van jams omdat ze een natuurlijk bindmiddel bevatten: pectine. Tegenwoordig wordt de plant vanwege zijn nuttige eigenschappen over een groot deel van de wereld gekweekt.

Het gebruik van Berberis vulgaris kent een lange historie en is terug te voeren op de ayurveda, die al duizenden jaren in India wordt bedreven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de plant veel interessante plantenstoffen bevat, waaronder de alkaloïden berberine en oxyacanthine. Ook de hedendaagse wetenschap heeft interesse in deze stoffen, wat onder andere blijkt uit de vele onderzoeken die de afgelopen decennia met berberine zijn gedaan.

Bij de bereiding van Berberis vulgaris tinctuur gebruiken we verschillende onderdelen van de plant: de wortels (radix), de bast (cortex) en de toppen (summitates). Deze plantendelen bevatten het hoogste gehalte aan interessante plantenstoffen. Daardoor kunnen we u met Berberis vulgaris tinctuur een krachtige formule aanbieden die in bepaalde situaties extra kan ondersteunen.

Hoge kwaliteit dankzij hoogwaardige ingrediënten
Bij het vervaardigen van onze kruidenformules gebruiken we uitsluitend de beste plantmaterialen, de juiste plantdelen en houden we rekening met de juiste oogsttijden. Zo gebruiken we voor Berberis vulgaris tinctuur de wortels (radix), de bast (cortex) en de toppen (summitates) van de plant, omdat deze het hoogste gehalte aan interessante plantenstoffen bevatten. U krijgt dus altijd het beste dat de natuur te bieden heeft.

Karla Dijkstra Voedingscoach

Afspraak Maken