fbpx
Bonusan

Bonusan Calendula complex 30 ml tinctuur

 13,99

Bonusan Calendula complex is een uitgebalanceerde tinctuur met Calendula officinalisAchillea millefolium en Sanicula europaea. De tinctuur is zorgvuldig samengesteld door onze kruidendeskundigen. U gebruikt Calendula complex tinctuur omdat het dankzij Achillea millefolium bijdraagt aan de normale spijsvertering*.

Inhoud: 30

ml tinctuur

Beschrijving

Waarom Calendula complex tinctuur?
Bonusan Calendula complex dankt haar naam aan de goudsbloem: Calendula officinalis. De goudsbloem is afkomstig uit Zuid-Europa en is lid van de composietenfamilie (Asteraceae). De plant met oranje-gele bloemen bloeit in zonnige gebieden bijna het hele jaar door en is makkelijk te cultiveren. De bloem wordt daarom ook vaak in siertuinen gebruikt.

De eetbare bloemen zijn een kleurrijke toevoeging in bijvoorbeeld een salade. De bloemen worden bovendien gebruikt als natuurlijke kleurstof. Voor het calendulatinctuur gebruiken we de bovengrondse delen van de plant waaronder de bloemen. Daardoor is onze calendulatinctuur rijk aan carotenoïden zoals auroxantine en flavoxantine.

Bonusan Calendula complex tinctuur bevat daarnaast Achillea millefolium, beter bekend als duizendblad. Dankzij duizendblad ondersteunt Calendula complex tinctuur het behoud van een normale spijsvertering*. Achillea millefolium is net als goudsbloem lid van de composietenfamilie (Asteraceae). De legende gaat dat Achilles, een figuur uit de Griekse mythologie, duizendblad meenam als zijn leger ten strijde trok. Duizendblad wordt in de volksmond daarom ook wel wondkruid of soldatenkruid genoemd. Siacylzuur is een van de belangrijkste inhoudsstoffen van duizendblad.

Tenslotte wordt Bonusan Calendula complex tinctuur compleet gemaakt met heelkruid, Sanicula europaea. De plant uit de schermbloemenfamilie (Apiaceae) dankt haar naam aan het Latijnse ‘sanus’ dat gezond betekent. Belangrijke inhoudsstoffen zijn triterpeensaponinen, rozemarijnzuur en flavonoïden.

Kortom, Bonusan Calendula complex tinctuur is een krachtige kruidenformule met Calendula officinalis, Achillea millefolium en Sanicula europaea. De breed in te zetten tinctuur is onder andere goed voor de spijsvertering* dankzij Achillea millefolium.

Hoge kwaliteit dankzij hoogwaardige ingrediënten
Bij het vervaardigen van onze kruidenformules gebruiken we uitsluitend de beste plantmaterialen, de juiste plantdelen en houden we rekening met de juiste oogsttijden. We gebruiken voor de calendulatinctuur in deze samenstelling alle bovengrondse delen van de plant, waaronder de bloemen, omdat daarin de meeste carotenoïden zitten. U krijgt dus altijd het beste dat de natuur te bieden heeft.

Karla Dijkstra Voedingscoach

Afspraak Maken