fbpx
Bonusan

Bonusan Carduus marianus complex 30 ml tinctuur

 13,99

Bonusan Carduus marianus complex is een uitgebalanceerde kruidenformule van mariadistel (Carduus marianus/Silybum marianum), witte paardekastanje (Aesculus hippocastanum) en stinkende gouwe (Chelidonium majus). In dit complex ondersteunt Carduus marianus de reinigende werking door de lever*.

Inhoud: 30

ml tinctuur

Beschrijving

Waarom Carduus marianus complex?

Carduus marianus, ofwel mariadistel, is een eetbare plant uit de composietenfamilie (Asteraceae).  Het gedroogde zaad van mariadistel wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn therapeutische eigenschappen. Zo ondersteunt het bijvoorbeeld de reinigende werking van de lever*. Deze effecten zijn vooral toe te schrijven aan de inhoudsstof silymarine.

Aesculus hippocastanum, de witte paardekastanje, is een lid uit de zeepboomfamilie (Sapindaceae). Vroeger werden de kastanjes veel aan paarden gegeven bij bepaalde gezondheidsklachten, vandaar de naam. Bij mensen heeft Aesculus onder andere een verzorgende werking op de bloedvaten*. Een belangrijke inhoudsstof van de kastanje is aescine. Aesculus heeft een aanvullende rol binnen Bonusan Carduus marianus complex.

Chelidonium majus is beter bekend als stinkende gouwe en is een kruidachtige plant uit de papaverfamilie (Papaveraceae). Hij wordt van oudsher ook wel ‘wrattenkruid’ genoemd. Chelidonium zit vol interessante plantenstoffen, zoals chelidoninen, sparteïne en bitterstoffen. Deze bevinden zich voornamelijk in de wortelstok (rhizoom) die wij daarom ook verwerken in deze tinctuur. Net als Aesculus, vervult Chelidonium een belangrijke aanvullende rol binnen Carduus marianus complex.

Kortom, Bonusan Carduus marianus complex ondersteunt de reinigende werking van de lever dankzij Carduus marianus*.

*Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating

Hoge kwaliteit dankzij hoogwaardige ingrediënten

Bij het vervaardigen van onze kruidenformules gebruiken we uitsluitend de beste plantmaterialen, de juiste plantdelen en houden we rekening met de juiste oogsttijden. Zo gebruiken we voor Carduus marianus complex tinctuur alleen een extract van het gedroogde zaad van mariadistel, de rijkste bron van silymarine. U krijgt dus altijd het beste dat de natuur te bieden heeft.

Karla Dijkstra Voedingscoach

Afspraak Maken