fbpx
Bonusan

Bonusan Centaurium Rosmarinus complex 30 ml tinctuur

 13,99

Bonusan Centaurium Rosmarinus complex is een bijzondere kruidenformule met een combinatie van Rosmarinus officinalis en Centaurium erythraea. Dit product ondersteunt het behoud van een gezonde spijsvertering*. Bovendien heeft dit uitgebalanceerde complex dankzij Rosmarinus een positieve invloed op de lever*.

Inhoud: 30

ml tinctuur

Beschrijving

Waarom Centaurium Rosmarinus complex?
Rosmarinus officinalis, ofwel rozemarijn, is een kruidachtige plant uit de familie van de lipbloemigen (Lamiaceae). Tot deze interessante familie behoren ook veel andere kruiden met een lange culinaire historie, zoals tijm, marjolein en salie. Naast zijn culinaire kwaliteiten, is rozemarijn geliefd vanwege zijn therapeutische eigenschappen. Zo wordt het al eeuwen gebruikt omdat het bijdraagt aan een normale werking van de spijsvertering en de reinigende werking van de lever ondersteunt*.

De bekendste en belangrijkste inhoudsstoffen van Rosmarinus officinalis zijn bitterstoffen, triterpenen en fenolen zoals rozemarijnzuur en carnosinezuur. Binnen dit complex zijn vooral de bitterstoffen van belang. Door de bitterstoffen  ondersteunt Rosmarinus het behoud van een gezonde spijsvertering*.

Centaurium erythraea, echt duizendguldenkruid, is een kruidachtige plant uit de gentiaanfamilie (Gentianaceae). Zijn volksnaam is ‘koortskruid’ of ‘koortsbloem’, maar Centaurium kent ook  een lange historie van gebruik omdat het een rol speelt in de spijsvertering*. Van echt duizendguldenkruid gebruiken we het gehele kruid (herba), dat rijk is aan bitterstoffen. De bitterstoffen in Centaurium ondersteunen de normale werking van de spijsvertering*.

Kortom, Bonusan Centaurium Rosmarinus complex is dankzij Rosmarinus officinalis en Centaurium erythraea een bijzondere kruidenformule die het behoud van een gezonde spijsvertering ondersteunt*.

Hoge kwaliteit dankzij hoogwaardige ingrediënten
Bij het vervaardigen van onze kruidenformules gebruiken we uitsluitend de beste plantmaterialen, de juiste plantdelen en houden we rekening met de juiste oogsttijden. Zo gebruiken we voor Centaurium Rosmarinus complex bij voorkeur gedroogde blaadjes (folia) van rozemarijn. Ook gebruiken we het gehele kruid (herba) van Centaurium erythraea omdat alle delen veel bitterstoffen bevatten. U krijgt dus altijd het beste dat de natuur te bieden heeft.

Karla Dijkstra Voedingscoach

Afspraak Maken