fbpx
Bonusan

Bonusan Chelidonium-SAN 30 ml tinctuur

 13,99

Chelidonium-SAN is een praktisch inzetbare kruidentinctuur uit onze zelf ontwikkelde SAN-lijn. De tinctuur ondersteunt de reinigende werking van de lever en is goed voor de galfunctie dankzij Silybum marianum en Rosmarinus officinalis*. De SAN-lijn is ontwikkeld op basis van onze jarenlange ervaring in het vervaardigen van traditionele kruidenformules.

*Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating*.

Inhoud: 30

ml tinctuur

Beschrijving

Waarom Chelidonium-SAN?

Rosmarinus officinalis, ofwel rozemarijn, is een kruidachtige plant uit de familie van de lipbloemigen (Lamiaceae). Tot deze familie behoren ook veel andere culinaire klassiekers, zoals marjolein, salie en tijm.

Maar niet alleen in de keuken is rozemarijn geliefd – het oogst ook waardering vanwege zijn vele therapeutische eigenschappen. Zo wordt het al eeuwenlang gebruikt omdat het bijdraagt aan een normale spijsvertering, alsmede aan de ondersteuning van de reinigende werking van de lever*. Tevens is rozemarijn goed voor de galfunctie*.

De bekendste en belangrijkste inhoudsstoffen van Rosmarinus officinalis zijn bitterstoffen, triterpenen en fenolen zoals rozemarijnzuur en carnosinezuur. De bitterstoffen in Rosmarinus ondersteunen het behoud van een gezonde spijsvertering* omdat ze vermoedelijk de smaakreceptoren in het spijsverteringskanaal prikkelen.

Silybum marianum of Carduus marianus (mariadistel) behoort tot de composietenfamilie (Asteraceae). Hoewel de plant culinair wellicht niet zo aantrekkelijk oogt, kunnen de bladeren bereid worden als spinazie, de stengels als asperges en de bloemhoofdjes als artisjokken. Maar ook therapeutisch kent mariadistel een lange historie van gebruik. Zo worden de zaden, de rijkste bron van de therapeutisch interessante stof silymarine, al eeuwenlang ingezet ter ondersteuning van de normale lever-  en galfunctie*.

Chelidonium majus, ofwel stinkende gouwe, is een kruidachtige plant uit de papaverfamilie (Papaveraceae). De plant heeft zijn minder flatteuze naam te danken aan het feit dat de bovengrondse delen een muffige geur verspreiden. Bij Bonusan Chelidonium-SAN merkt u daar niets van, omdat we alleen de wortelstok (rhizoma) gebruiken. We voegen het toe aan dit complex omdat het veel bitterstoffen bevat. Tot slot stimuleert Taraxacum officinale (paardenbloem) de eetlust*.

Kortom, Bonusan Chelidonium-SAN ondersteunt de reinigende werking van de lever en is goed voor de galfunctie dankzij Rosmarinus officinalis en Silybum marianum en draagt bij aan een normale spijsvertering dankzij Rosmarinus officinalis*.

SAN-lijn

SAN staat voor santé, dat gezondheid betekent. De SAN-lijn is een unieke tincturenlijn die we hebben ontwikkeld op basis van onze jarenlange ervaring in het vervaardigen van traditionele kruidenformules. Binnen onze SAN-lijn vindt u unieke combinaties van kruiden met bijzondere eigenschappen die u niet in het traditionele assortiment terugvindt. De meeste ingrediënten in de SAN-kruidenformules zijn gegroepeerd rond één toepassing.

Hoge kwaliteit dankzij hoogwaardige ingrediënten

Bij het vervaardigen van onze kruidenformules gebruiken we uitsluitend de beste plantmaterialen, de juiste plantdelen en houden we rekening met de juiste oogsttijden. Zo gebruiken we voor Chelidonium-SAN het gedroogde zaad van Silybum marianium, de rijkste bron van silymarine, en de gedroogde wortelstok van Chelidonium majus omdat het veel bitterstoffen bevat. U krijgt dus altijd het beste dat de natuur te bieden heeft.

*Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating 

Karla Dijkstra Voedingscoach

Afspraak Maken