fbpx
Bonusan

Bonusan Aralia-SAN 30 ml tinctuur

 13,99

Aralia-SAN is een unieke kruidenformule met een verzachtende invloed op de luchtwegen* dankzij Sambucus nigra. De vertrouwde samenstelling heette voorheen Pulmosan en is onderdeel van onze unieke zelfontwikkelde SAN-lijn.

*Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating

Inhoud: 30

ml tinctuur

Beschrijving

Waarom Aralia-SAN

Aralia-SAN dankt haar naam aan Aralia racemosa (trosaralia), een kruid uit de klimopfamilie (Araliaceae). De trosaralia groeit met name in het oosten van de Verenigde Staten en Canada. De mooie struik met witte bloemen en paarse bessen wordt vaak gebruikt als sierplant in de tuin. In de Aralia-SAN kruidenformule worden de verse wortels van de trosaralia verwerkt.

De gewone vlier (Sambucus nigra) verzacht de luchtwegen*. De plant uit de muskuskruidfamilie (Adoxaceae) wordt al duizenden jaren therapeutisch ingezet omdat hij helpt om vrijer te ademen*. U kent de vlier wellicht uit de keuken, daar wordt de vlierbloesem gebruikt om vlierbloesemsiroop van te maken. Voor de bereiding van de tinctuur worden zowel de bloemen als de bladeren gebruikt.

Daarnaast bevat Aralia-SAN het aromatische kruid echte tijm (Thymus vulgaris). Tijm is een belangrijke toevoeging aan de kruidenformule want het is een antioxidant* en helpt lichaamscellen beschermen tegen invloeden van buitenaf*.

Aralia-SAN bevat tevens Primula veris (gulden sleutelbloem), Polygala senega (echte vleugeltjesbloem), Plantago major (grote weegbree) en Justicia adhatoda (malabarnoot). De kruidenformule wordt afgerond met gemmoformules van Viburnum lantana (wollige sneeuwbal) en Ribes nigrum (zwarte bes).

Kortom, Aralia-SAN is een zeer uitgebreide en unieke kruidenformule met een verzachtende invloed op de luchtwegen* dankzij Sambucus.

SAN-lijn
SAN staat voor santé, dat gezondheid betekent. De SAN-lijn is een unieke tincturenlijn die we hebben ontwikkeld op basis van onze jarenlange ervaring in het vervaardigen van traditionele kruidenformules. Binnen onze SAN-lijn vindt u unieke combinaties van kruiden met bijzondere eigenschappen die u niet in het traditionele assortiment terugvindt. De meeste ingrediënten in de SAN-kruidenformules zijn gegroepeerd rond één toepassing.

Hoge kwaliteit dankzij hoogwaardige ingrediënten
Bij het vervaardigen van onze kruidenformules gebruiken we uitsluitend de beste plantmaterialen, de juiste plantdelen en houden we rekening met de juiste oogsttijden. Zo gebruiken we voor Aralia-SAN de verse wortels van de trosarali en zowel de bloemen als de bladeren van de gewone vlier. U krijgt dus altijd het beste dat de natuur te bieden heeft.

*Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating 

Karla Dijkstra Voedingscoach

Afspraak Maken