Insulineresistentie omkeerbaar
Effectief behandelplan bij insulineresistentie
Ik kan Insulineresistentie herkennen en in iedere fase een effectieve behandeling opstarten. Stap voor stap. Eerst onderzoeken we samen je klachten, daarna kijken we naar je huidige voedingspatroon en levensstijl en wat je daar aan zou kunnen veranderen/verbeteren. Tenslotte stel ik een behandelplan op waarmee we aan de slag gaan.
Maar je kunt toch ook gewoon medicijnen gebruiken?
Er zijn inderdaad medicijnen waarmee je de symptomen van het Metabool Syndroom kunt behandelen maar dat is niet zonder gevolgen. Met het alleen slikken van medicijnen doe je namelijk niets aan het tekort aan voedingsstoffen. De medicijnen die je krijgt voorgeschreven zijn om hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol etc. te bestrijden. Naast dat deze middelen het probleem niet oplossen hebben ze ook nog vervelende bijwerkingen.
Er is een alternatief zonder nare bijwerkingen!
Het aanpassen van je voeding is bijna altijd de grootste stap, eventueel ondersteund met supplementen. Een andere belangrijke onderdeel is bewegen. Een half uur per dag matig bewegen zou al voldoende kunnen zijn. Dit kan een sport zijn maar wandelen of een kwartier huishouden is ook een goede vorm van bewegen. Het moet aansluiten bij jou mogelijkheden. Rust en balans zijn de derde grote factor. Op tijd ontspannen en niet te veel stress.
Symptomen
Door het huidige voedingspatroon van veel mensen kan men ongevoelig worden voor het hormoon insuline met als gevolg een versneld verouderingsproces en overgewicht. Overgewicht dat moeilijk te keren lijkt. Het verouderingsproces gaat gepaard met symptomen zoals vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen, gedragsveranderingen, gewrichtsklachten, aderverkalking, oedeemvorming, frequent plassen, menstruatie- en overgangsklachten, PCOS (polycysteus syndroom in de eierstokken), hoge bloeddruk, spierklachten en oogklachten. Bij toenemende insulineresistentie ontstaat er uiteindelijk metabool syndroom en/of diabetes type-2. Een ander gevolg is de opslag van vet en dus het dikker worden. Een goede gevoeligheid voor insuline is dus een voorwaarde voor een slank en gezond lichaam.
Vrijblijvend kennismaken?
Herken je de klachten van insulineresistentie bij jezelf of iemand in je omgeving? Neem dan contact met mij op. Tijdens een vrijblijvend en altijd gratis kennismakingsgesprek bespreken we je klachten en kunnen we bekijken wat ik voor je kan betekenen.