fbpx

Hoe je van je brandend maagzuurklachten afkomt (6 stappen), zelfs na jarenlange klachten.

Inhoud

Op zoek naar een manier om via een natuurlijke weg van je brandend maagzuur klachten af te komen? De “truc” is om je lichaam te voorzien van de bouwstenen van gezond maagzuur. Met dit stappenplan heb ik al honderden mensen van hun maagzuurklachten afgeholpen.

Stap #1: Eet voldoende zout

“Huh” hoor ik je denken! “Zout is toch slecht voor je?” Teveel (tafel)zout is inderdaad niet goed maar te weinig natuurlijke mineraalzouten binnenkrijgen zorgt ervoor dat je lichaam niet de optimale hoeveelheid en samenstelling maagzuur kan maken. Kies voor Himalaya- of Keltisch Zeezout omdat hier de optimale verhouding mineraalzouten inzitten.

Stap #2: Vermijd chronische stress

Met name chronische stress zorgt dat je lichaam in de vlucht/vecht of verstijf modus staat. Het maken van voldoende goed maagzuur is dan geen prioriteit en dat zorgt voor veel maagklachten.

Stap #3: Eet en drink zure groente- en fruitsoorten

Zure fruitsoorten als citroen en limoen stimuleren op natuurlijke wijze de productie van maagzuur. Je kunt ze zo eten maar ook het sap (met vruchtvlees) aan een glas water of thee toevoegen.

 

Appelazijn kun je via een dressing voor je sla of een scheutje door een glas water toevoegen als gezond zuurtje.

Stap #4: Drink niet tijdens het eten

Drinken terwijl je eet betekent dat je maagzuur verdund je voedsel moet verteren en dat is niet ideaal. Help je maag een handje en drink ongeveer een halfuur voor en na een maaltijd niet.

Stap #5: Eet niet teveel

Een goede richtlijn is om tijdens een maaltijd te stoppen met eten wanneer je het gevoel hebt dat je maag voor 80% gevuld is. Wanneer je ook stap #6 toepast kun je dit vaak beter inschatten.

Stap #6: Kauw goed

Door je eten goed te kauwen hoeft je maag minder hard te werken en kan daardoor je eten beter verteren.

Samengevat

Ga aan de slag met deze 6 stappen en je maagzuurklachten zullen op een natuurlijke wijze sterk verminderen of zelf helemaal verdwijnen. Heb je hulp nodig

Disclaimer:
Maagzuurklachten komen veel voor en zijn vaak erg vervelend. Bovenstaand stappenplan is bedoeld voor mensen die geen voorgeschreven maagzuurmedicatie gebruiken en milde maagzuurklachten hebben. Heb je ernstige maagzuurklachten of gebruik je maagzuurmedicatie? Overleg dan eerst met je behandelend (huis)arts voordat je met het stappenplan aan de slag gaat.

Karla Dijkstra
Deel dit artikel
Abonneer voor regelmatige updates

afspraak maken of heb je vragen?

Ben je enthousiast over mijn diensten maar heb je nog een vraag? Stel ze gerust via één van onderstaande contactmogelijkheden.

Meteen een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Klik dan op de knop -plan zelf je afspraak- Ik hoor graag van je!

Karla Dijkstra Voedingscoach

Afspraak Maken