Wie ik ben

‘Met gezonde voeding kun je heel veel bereiken’

Voedingscoach Karla Dijkstra heeft sinds dit jaar een eigen praktijk boven de gezondheidswinkel Werkman in Dokkum. Mensen kunnen bij haar terecht voor ondersteuning en begeleiding in gezonde voeding en levensstijl. 

Gezondheid is altijd al haar passie geweest. Ruim 25 jaar werkt Karla al bij gezondheidswinkel Werkman in Dokkum waar ze veel ervaring heeft opgedaan met het adviseren van mensen over geneesmiddelen, voeding, supplementen en huidverzorgingsproducten. ,,We nemen bij Werkman uitgebreid de tijd voor onze klanten, maar toch had ik het gevoel dat ik voor sommigen meer zou kunnen betekenen’’, vertelt Karla. Er zijn volgens haar veel mensen met ‘vage klachten’. ,,Door een persoonlijk gesprek met hen aan te gaan, leer ik de mens áchter die klachten kennen. Vervolgens kan ik advies geven over voeding en supplementen. Met goede voeding kun je heel veel bereiken. En het mooie is, dat je geen last van bijwerkingen krijgt zoals dat bij veel medicijnen wel het geval is’’, stelt de voedingscoach.

Bloedtest

Om haar cliënten nog beter te kunnen helpen is het nu ook mogelijk om een EMB-test (Energetisch Morfologische Bloedtest) bij Karla te doen. ,,Dit kan door middel van een vingerprik. Het bloed stuur ik op naar een natuurgeneeskundig laboratorium. Hier wordt het bloed getest op verstoringen, belastingen en tekorten van het lichaam. Daardoor kan ik bijvoorbeeld zien of iemand gevoelig is voor diabetes type 2. Als je dat weet kun je er op voorhand rekening mee houden dat je minder suiker moet eten. Meten is weten’’, zegt Karla. Zij benadrukt dat zij geen dokter is. Dus als uit de bloedtest blijkt dat er ‘meer aan de hand is’, dan verwijst zij de mensen door naar de huisarts.

Onwetendheid

Momenteel volgt Karla de cursussen ‘Darmtherapie’ en ‘Diabetes type 2 omkeerbaar’. Verder is zij gespecialiseerd in klachten als gevolg van spijsverteringsstoornissen, metabool syndroom, insulineresistentie, cholesterol, hoge bloeddruk, gewrichts-spierpijnen, migraine, glutenintolerantie en een gezond gewicht zonder te lijnen. ,,Het valt mij op dat er veel onwetendheid is onder mensen over wat nu wel of niet gezond is om te eten of te drinken. Het is geen onwil. Daarom vind ik het fijn dat ik mensen met mijn ervaring wegwijs kan maken. Een zo gezond mogelijk lichaam is tenslotte de basis.’’

Karla Dijkstra blijft nog steeds werkzaam bij Werkman. Daarnaast is zij op maandag, woensdag en donderdag werkzaam in haar eigen praktijk voor orthomoleculaire voeding en suppletie. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen een afspraken maken voor een gratis kennismakingsgesprek. Tel: 06-43480334 of info@karladijkstravoedingscoach.nl

Meer informatie: www.karladijkstravoedingscoach.nl