fbpx
Karla Dijkstra Voedingscoach

Karla Dijkstra Voedingscoach

Wie ik ben?

‘Ik zorg ervoor dat je gezondheidsklachten verminderden of verdwijnen op een gezonde manier!’

Ik ben Karla Dijkstra, een voedingscoach gespecialiseerd in het geven van orthomoleculair voedings- en/of suppletieadvies aan mensen met (vaak chronische) lichamelijke en/of geestelijke klachten. Ik zorg ervoor dat je gezondheidsklachten verminderden of verdwijnen op een gezonde manier!

Stel je voor dat je weer eens gewoon iets kunt eten zonder dat je meteen in de diarree raakt of dat je zonder problemen in een jurkje naar dat feest kunt omdat je lekker in je vel en vol energie zit.

Je moet er mee leren leven, je moet gewoon koolhydraatarm eten of gaan vasten: de adviezen die mensen met klachten vaak krijgen. Vast goed bedoeld hoor, maar klachten worden vaak veroorzaakt door voeding die jij niet goed verdraagt en vaak is daar wel wat aan te doen. Dat los je niet op met een kant en klaar dieet, dat is maatwerk!

Na het innemen van een medicijn gebeurde het. Ik had al een paar dagen een zware griep en de dokter kwam langs om naar mijn toestand te kijken. Mijn koorts was erg hoog. De dokter schreef antibiotica voor. Zonder na te denken nam ik het in. Binnen de kortste keren zat mijn hele lijf onder de vlekken en was ik nog zieker dan daarvoor.
Wat was ik van de kaart: wat gebeurde er met mijn lijf? Doodziek en bang was ik. Het medicijn waar ik allergisch voor bleek te zijn had mijn erfelijke chronische huidziekte getriggerd, met de moeilijke naam Psoriasis. Ik had daarvoor altijd een mooie huid gehad maar vanaf dat moment zat ik van mijn hoofdhuid tot mijn tenen onder de vaak rode vlekken en plekken. Erg vervelend voor een meid midden in de pubertijd. Niets leek te helpen, ook de hormoonzalfjes en pillen niet. Ook ik kreeg de boodschap dat ik er maar mee moest leren leven.

Via mijn baan als drogist bij Werkman in Dokkum kwam ik in aanraking met een andere benadering van klachten. In grote lijnen ging ik mensen helpen hun gezondheid te verbeteren in plaats van hun klachten te verhelpen. Met succes. Ik ging dit ook met succes op mijzelf toepassen. Gezondheid werd mijn passie. Na mijn opleiding orthomoleculair voedingscoach ben ik voeding en supplementen advies gaan combineren. In mijn praktijk zie ik dagelijks hoeveel verschil dit maakt voor mijn cliënten.

De EMB-bloedtest is bij uitstek geschikt om heel doelgericht en precies te analyseren waar je klachten mogelijk vandaan komen. Voor het eerste consult van deze dienst (van in totaal twee) heb je thuis digitaal een intakeformulier ingevuld. Tijdens het eerste consult bespreken we je antwoorden die je hebt ingevuld en de klachten die je hebt. Daarna neem ik een paar druppels bloed af voor onderzoek en noteer je huidige medicijn- en suppletiegebruik. Dezelfde dag nog stuur ik de monsters met de info op naar het lab. Voor dit eerste consult van de EMB-bloedtest plan ik 60 minuten in.

In het tweede consult (ca. 3 weken na het eerste consult) bespreken we de uitslag van de EMB-bloedtest. Na dit consult weet je zeer uitgebreid welke intoleranties, tekorten, blokkades je hebt. Daarnaast krijg je suppletieadvies waarmee de tekorten en dergelijke kunnen worden aangepakt. Na dit consult ontvang je van mij een verslag van de uitslag en het gesprek. Voor dit tweede consult van de EMB-bloedtest plan ik ook 60 minuten in.

Ga je na de EMB test (BASIS of PLUS) zelf met het aanpassen van je voeding aan de slag dan raad ik je aan om na ca. 3-4 maanden je voortgang samen te bespreken in een los consult. Je kunt ook kiezen voor de EMB test OPTIMAAL, dan is dit consult voordelig erbij inbegrepen.

Veel mensen vinden het toch lastig om zelfstandig veranderingen in voeding en levensstijl door te voeren. Je kunt dan kiezen voor een los consult om zo af en toe even alles op een rijtje te zetten of een voordelige stempelkaart van 2, 4 of 6 consulten als je meer ondersteuning nodig hebt.

Karla Dijkstra Voedingscoach

Afspraak Maken